Met een halvering van de kosten en een verdere afslanking van het personeel wil Option tegen het einde van dit jaar weer rendabel worden. Op een algemene vergadering heeft de nieuwe voorzitter Eric Van Zele van vrijdag aan de aandeelhouders een update gegeven over de toestand van het Leuvense technologiebedrijf. Met een halvering van de kosten verwacht Van Zele in de tweede jaarhelft operationele winst te kunnen boeken.

De gewezen Barco-topman Van Zele slaagde erin het grootste deel van de  schuldenberg van Option weg te werken. Hij gewaagde zelf over een huzarenstuk. Samen met het nieuwe management voert Van Zele een nieuwe herstructurering door. De kosten zijn gehalveerd van 6 tot 3 miljoen euro en het personeelsbestand daalt van 42 tot een dertigtal mensen. Ooit telde het bedrijf 700 werknemers.

Ondanks een slechte eerste jaarhelft mikt Van Zele op een omzet van 8 tot 9 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van de 4,3 miljoen van vorig jaar. Die groei moet in de tweede jaarhelft uitmonden in een operationele winst, als geen rekening gehouden wordt met de herstructureringskost.