Het nieuwe Option is niet van plan om jobs te schrappen. Dat heeft de directie van het technologiebedrijf uit Leuven laten verstaan aan de vakbonden. Begin deze week raakte een nieuwe reddingsoperatie voor de onderneming bekend. Daarbij worden de uitstaande schulden omgezet in aandelen en bundelt Option de krachten met holding Crescent. Bij Option werkt een dertigtal mensen, bij Crescent een veertigtal.

“Er is nog veel onduidelijkheid over wat er allemaal precies gaat gebeuren”, stellen de bonden. “De directie heeft wel de intentie uitgesproken dat er geen jobs zullen sneuvelen.” Op het einde van volgende week zou meer duidelijkheid gegeven worden op een ondernemingsraad.

Het personeel van Option reageert gelaten. “Voor velen is het al de zoveelste herstructurering waarmee ze geconfronteerd worden. Op het hoogtepunt werkten bij Option 368 mensen.”

Option maakte maandag bekend dat het tachtig procent van zijn uitstaande schulden (6,5 miljoen euro) gaat omzetten in aandelen. Het bedrijf krijgt ook voor 1,6 miljoen euro nieuwe overbruggingskredieten. Option krijgt met Guy Coen een andere ceo en straks ook een nieuwe naam.

Voorts neemt het Leuvense technologiebedrijf Crescent over, specialist in slimme verlichtingsoplossingen. Op die manier wil het een leidersplaats verwerven in de markt van het internet der dingen.