Op de daken van de loodsen 68 en 99 in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (Pivo) in Asse werden de voorbije week zonnepanelen geplaatst. Met deze bijkomende panelen kan het Pivo zijn elektriciteitsverbruik grotendeels dekken.

“Na een moeilijke start door regen en vorst tussen december en februari loopt de plaatsing van zonnepanelen op de daken van de gebouwen van het Pivo nu vlot”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor gebouwen. “Momenteel liggen de panelen op de daken van de loodsen 68, 99, 67 en de sporthal.”

“Deze week starten we met de aansluiting van de omvormers en de bekabeling op het dak.  In de week na de paasvakantie gebeuren de elektrische aanpassingen aan de huidige elektrische installatie. Er wordt ook gezorgd voor een internetaansluiting zodat de productie op elk moment opgevolgd kan worden”, stelt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het Pivo.

De keuring van de installatie gebeurt in de week van 23 april. De zonnepanelen op de daken van de loodsen 68 en 99 hebben beide een vermogen van 119,4 kilowattpiek (kWp). Samen met de bestaande installatie (loods 67 en sporthal, goed voor 68,90 kWp) kan het Pivo hiermee zijn elektriciteitsverbruik voor een groot deel van het jaar voor honderd procent dekken.