Het gemeentebestuur van Grimbergen werkt aan de invulling van de site in het post Douwe Egberts tijdperk. Allicht komt er een herbestemming. 

In 2016 kondigde Douwe Egberts aan dat het de productie in Grimbergen zou stopzetten. Van de 464 werknemers verloren er intussen 274 hun baan. De overige werknemers werken als bedienden op een andere locatie. De site naast de A12 staat momenteel te koop. “Enkel de kantoorruimte wordt momenteel nog door Douwe Egberts gebruikt voor hun administratieve en commerciële diensten. Ook zij zouden in oktober verhuizen”, aldus burgemeester Marleen Mertens (CD&V).

Reconversie

De gemeente is nu al begonnen met de ruimtelijke aanpassingen voor het tijdperk na Douwe Egberts. Er komt een hedendaagse reconversie van het bedrijventerrein in de buurt van de A12. “We zien eerder heil in een bedrijvensite waar verschillende ondernemers, bedrijven en activiteiten van verschillende grootte onderdak kunnen vinden”, aldus nog Mertens. 

Recreatieve activiteiten

Ook recreatieve activiteiten, zoals een indoor speeltuin en een fitness, behoren tot de mogelijkheden. Zo kan de 30 meter hoge toren op  gebruikt worden als klimtoren. De gemeente keurde al een start- en procesnota goed in voorbereiding van het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan. Het college van burgemeester en schepenen organiseert hierover een openbaar onderzoek.