zionsecurityZionsecurity vervoegt de groep rond SecureLink. Het gespecialiseerde beveiligingsbedrijf blijft wel onafhankelijk opereren vanuit de kantoren in de incubator Creative Minds De Hoorn aan de Sluisstraat in Leuven. De oprichters hopen dat het bedrijf door de overname kan doorgroeien. Zionsecurity bestaat tien jaar.

In dat decennium groeide Zionsecurity uit tot specialist in het beveiligen van webapplicaties en webgebruikers. Het bedrijf bezorgt organisaties een op maat gemaakte oplossing voor beveiligingsproblemen. Het jonge team is een mix van experten in webapplicatie en netwerksecurity. Op de klantenlijst staan vooral financiële instellingen, maar ook softwarebedrijven, kmo’s, medische laboratoria en sociale secretariaten.

SecureLink maakte zelf bekend dat het een meerderheidsparticipatie van zestig procent nam in Zionsecurity. De groep, die securitydiensten aanbiedt in België en Nederland, beklemtoont dat Zionsecurity een eigen koers kan blijven varen.

Erwin Geirnaert en Jessica Nieuwdorp richtten in 2005 hun onderneming op om bedrijven bij te staan in hun beveiligingsnoden. Met de toetreding tot SecureLink hopen ze hun medewerkersteam te kunnen verdubbelen tot twintig eenheden. In een markt met veel concurrentie houdt Zionsecurity stand door een exclusieve focus op IT-beveiliging van webapplicaties en een lokale verankering.

Anno 2015 richt Zionsecurity zich vooral op de beveiliging van mobiele applicaties via authenticatie en autorisatie. Dat is het meest acute IT-risico. Ontwikkelaars van mobiele apps hebben doorgaans weinig oog voor beveiliging. De problematiek is vergelijkbaar met de situatie van websites tien jaar geleden.

De explosie van het mobiele gebeuren en de wildgroei aan mobiele platforms leiden tot nieuwe beveiligingsproblemen. Vandaag is IT zo complex dat bijna niemand een overzicht heeft op het totaalplaatje. Door de verschuiving naar de cloud neemt dat probleem alleen maar toe. Bovendien zijn hedendaagse pogingen tot hacking heel gesofisticeerd en gericht.