In Leuven werd vrijdag het programma van de 29ste editie van Hapje-Tapje voorgesteld. De culinaire hoogdag van Leuven, die dit jaar plaatsvindt op zondag 6 augustus, wordt groter dan ooit met vooral veel eetstanden.

Hapje-Tapje maakt deel uit van het Groot Verlof, de zomerprogrammatie van de stad Leuven. Het culinaire parcours, verdeeld over zes locaties in de binnenstad, telt dit jaar meer dan zestig eetstanden. Dat is het grootste aantal sinds de start van het populaire evenement.

De deelnemende standhouders zijn bijna allemaal Leuvense zaken. Zij krijgen en grijpen de kans om zich voor te stellen aan een groter publiek. Hun massale deelname bewijst volgens de organiserende vzw Leuvenement dat Leuven een horecastad met een uitgebreid aanbod is.

De organisatie pakt dit jaar voor de tweede keer uit met Grand Place Gourmande. Deze formule brengt negen Leuvense horecazaken onder één dak op de Grote Markt. Ook de integratie van jonge ondernemers in de Tiensestraat krijgt een verlengstuk.

Op de Oude Markt kunnen bezoekers terecht voor België Bierland. Ruim twintig cafés presenteren er de betere speciaalbieren. Voor het muzikale luik wordt een beroep gedaan op Fourcast en Isabelle A.