Toerisme Vlaams-Brabant maakte vier van de zestien genomineerden voor de Toerisme Awards 2018 bekend. Die worden voor het eerst uitgereikt. Er zijn vijf awards, waaronder de publieksprijs.

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert dit jaar voor het eerst de Toerisme Awards. Hiermee wil het verdienstelijke aanbieders van toeristische producten belonen voor hun inzet.

Er waren 110 kandidaten voor de awards. Die werden geselecteerd door een professionele jury. Die jury nomineerde telkens drie inzendingen voor vier categorieën: logies met streekidentiteit, toeristisch product, iedereen toerist en erfgoed.

“Voor de winnaar van de vijfde award hebben we de hulp van het publiek nodig. Het publiek kan stemmen op een van de vier genomineerden voor de publieksprijs”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

De vier genomineerden zijn het wandelnetwerk Getevallei, het Belevingscentrum ’14-’18 uit Tildonk (Haacht), het Sven Nys Cycling Center uit Baal (Tremelo) en de regiocampagne thema Druiventro(t)s.

Stemmen kan via de website www.toerismevlaamsbrabant.be/awards. De winnaars van de vijf awards worden bekendgemaakt op 28 maart.