Zes kmo’s willen samen Lotussite kopen

meisekmoZes bedrijfsleiders van kmo’s in Meise willen samen de productiesite van Lotus Bakeries kopen. De directie van de koekjesproducent reageert afwachtend. De fabriek in Meise wordt na een hevige brand in juni van dit jaar niet meer heropgebouwd. De geïnteresseerde ondernemers menen dat ze voor nieuwe tewerkstelling kunnen zorgen.

In Meise heerst een groot tekort aan lokale bedrijventerreinen. De te ontwikkelen zone Westrode langs de A12 laat al veertig jaar op zich wachten. Onder meer door juridische procedures ziet het er niet naar uit dat dit terrein op korte termijn gebruikt kan worden. Lokale bedrijfsleiders die willen uitbreiden, moeten buiten de eigen gemeente kijken.

Maar nu is er dus plots een opportuniteit met de Lotussite. Het terrein aan de Paardenweidestraat vlakbij de A12 is anderhalve hectare groot. Zo’n 75 procent daarvan mag volgebouwd worden.

Dat is groot genoeg voor de zes kmo’s die er zich willen vestigen om hun bedrijf uit te breiden. Samen willen ze zestig mensen tewerkstellen.

Lotus Bakeries verkoopt de hele site liever aan één partij die er bijvoorbeeld een grootwarenhuis kan bouwen. Het bedrijf onderzoekt nog enkele pistes en werd al door verschillende partijen benaderd.

Het gemeentebestuur is niet gekant tegen een lokaal bedrijventerrein. De site waarop de afgebrande fabriek staat, is ruimtelijk ingekleurd als kmo-zone.