Zelfpluktuin uit Ternat wint BizzBuzz Award

De-Zelfpluktuin-300x300-150x150In Technopolis in Mechelen werd dinsdagavond de BizzBuzz Award voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap uitgereikt. Die ging naar De Zelfpluktuin, een biologisch tuinbedrijf uit Ternat dat gespecialiseerd is in fruit. De producten van het tuinbedrijf worden rechtstreeks verkocht aan lokale handelaars of zijn te verkrijgen via vrije zelfpluk.

De Zelfpluktuin is een biologisch tuinbouwbedrijf in Ternat. Het is gespecialiseerd in kwalitatief en lekker fruit voor iedereen. Het aanbod omvat rabarber en bessen zoals frambozen, braambessen, trosbessen, kruisbessen, kiwibessen en nog veel meer. De eerste oogst wordt verwacht voor juni 2017.

“Onze afzet gebeurt lokaal: rechtstreekse verkoop aan consumentenorganisaties en winkels en via vrije zelfpluk”, zeggen de laureaten. “Bij vrije zelfpluk oogst de klant zelf wat hij of zij lekker vindt en betaalt afhankelijk van zijn of haar oogst. Voor de zelfpluk wordt het aanbod uitgebreid met diverse groenten. Op deze manier wordt de Zelfpluktuin een weg naar ontmoeting, natuurbeleving en duurzaam voedsel.”

De BizzBuzz Award viel samen met het slotevenement van de Bizidee-westrijd. Bizidee bekroont het beste Vlaamse ondernemingsplan. Otto Van De Steene en Thomas Weyns hebben de hoofdprijs van 15.000 euro gewonnen. De twee mannen ontwikkelden een opvouwbare kano van vier meter lang. De prijs werd uitgereikt in aanwezigheid van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA).