ZEB neemt de Waalse concurrent PointCarré over. De kledingketen uit Merchtem wil daarmee de toekomst veilig stellen in de zeer concurrentiële modewereld.

ZEB is voor zeventig procent in handen van Colruyt uit Halle. Het is nu al de grootste multimerkenketen in België en telt 62 winkels in ons land, waarvan negen in Wallonië. PointCarré heeft 28 winkels in Frankrijk en België, overwegend in Wallonië.

De overname van PointCarré is een opportuniteit, stelt ZEB in een persbericht. Een bedrag werd niet vrijgegeven. Er lopen al lang gesprekken. Beide ceo’s kennen elkaar erg goed.

“Het bundelen van de krachten is een absolute noodzaak en de enige manier om de toekomst veilig te stellen in de modewereld van vandaag. Die is zeer concurrentieel met tal van mondiale spelers waar we als lokale keten moeten tegen strijden”, zegt ceo van ZEB Luc Van Mol.

Beide merken blijven naast elkaar bestaan. Er zijn wel heel wat synergieën mogelijk, onder meer op vlak van aankoop, logistiek en informatica. ZEB biedt vrouwen- en herenmode aan en mikt op een jong publiek. PointCarré heeft vooral families als klant.