Zaventem kruipt uit het dal (2): vijf procent meer passagiers in juli voor Brussels Airlines

brusselsairlinesLuchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft in juli in Zaventem 788.491 passagiers verwelkomd aan boord van haar Europese en intercontinentale vluchten. Dat zijn er 5,2 procent meer dan tijdens dezelfde maand in 2015.

Zowel tijdens het eerste als het laatste weekend van de eerste vakantiemaand in de zomer realiseerde Brussels Airlines een passagiersrecord. Vooral de zonbestemmingen in Spanje, Portugal, Griekenland, Frankrijk, Italië en Kroatië waren erg in trek.

Een ander hoogtepunt van de maand was Tomorrowland. Brussels Airlines vloog meer dan 10.000 buitenlandse muziekliefhebbers naar het festival in Boom.

In totaal groeide het aantal passagiers op Europese vluchten met 3,9 procent. Ook de vluchten naar de Verenigde Staten en Canada scoorden goed, met 44,8 procent meer passagiers. Dat is vooral te danken aan de nieuwe Canadese bestemming Toronto. Op de verbindingen met Afrika werden 1,9 procent meer passagiers geteld.

In vergelijking met vorig jaar bood Brussels Airlines meer zetels aan naar bestaande bestemmingen. Er kwamen ook negen nieuwe bestemmingen bij: Kreta, Thessaloniki, Jerez, Belfast, Nantes, Tenerife, Las Palmas, Nürnberg en Toronto. De bezettingsgraad bedroeg 82,7 procent en bleef stabiel ten opzichte van vorig jaar.