yennYENN b&b (is door Toerisme Vlaanderen voortaan erkend in de categorie Luxe. De b&B van Nadine Gregoor aan de Tiensevest in Leuven werd de voorbije jaren erkend in de categorie Comfort.

“Ons verhaal begon in 1996 toen ik in de Oxfam bookshop in Oxford het boekje ‘How to start your own holiday accommodation’ kocht”, zegt Nadine Gregoor. “We deden al sinds 1994 aan huisruil als vakantieformule voor ons hele gezin en ik zag me wel mijn eigen b&b runnen. Na mijn pensioen.”
“In 1997 kwamen mijn man en ik samen met onze – toen nog kleine – zonen hier aan de Tiensevest in dit statige herenhuis wonen, waar we vier kamers verhuurden aan studenten. Toen ik in 2003 veertig werd, zag ik me niet aan kantoorwerk doen tot mijn 65ste. Toen besefte ik ook heel goed dat tegen de tijd dat ik op pensioen zou zijn, ik beter mijn b&b plannen zou gerealiseerd hebben. Ik stelde me als deadline dat voor mijn vijftigste het project ‘up & running’ moest zijn.”

Nadine Gregoor begin zich zowel professioneel als heel praktisch te heroriënteren. “Ik had toch wel een fijne voltijdse baan, was nooit zelfstandige geweest en had nooit in de Horeca gewerkt. Ik volgde twee jaar cursus, ging te rade bij Toerisme Leuven, vroeg de brandweer van Leuven om preventie-advies. De plannen werden steeds hoe concreter en tegen de zomer van 2009 was YENN b&b erkend en vergund.”

YENN b&b heeft drie gastenkamers met elk eigen sanitair en ingericht naar de hedendaagse comfortnormen. Elke badkamer beschikt over een ruime douche, een toilet, een wastafel met koud en warm stromend water en een haardroger. “We hebben een rustige maar gestage groei in bezetting en omzet, met heel veel terugkeerklanten”, zegt Gregoor.