Würst en Balls & Glory op Suikerrock

JeroenWim_1.150056Würst, het concept van Jeroen Meus, stata deze zomer op het stadsfestival Suikerrock. Leuvenaar Meus krijgt er het gezelschap van Balls & Glory, het concept van Wim Ballieu.

“Sinds de make-over in 2015 zetten we met  Suikerrock extra in op kwaliteitsfood”, zegt organisatir Wlater Kestens. “Würst en Balls & Glory passen perfect in dat plaatje. De bezoekers van Suikerrock 2016 zullen dus kunnen genieten van overheerlijke Haute Dogs en balls op de Grote Markt van Tienen.”

Jaren geleden maakte Jeroen Meus zijn eerste Haute Dog in ‘Plat Preréré’ ter ere van Marlon Brando. Achteraf bleef het idee om een meer verfijnde versie van deze klassieke snack te maken door zijn hoofd spoken. Samen met slager Philippe Rondou creërde hij de perfecte würst. Ook het recept voor de broodjes maakte hij zelf, samen met De Trog, een artisanale biobakerij. Dat je kwaliteit kan verwachten, staat dus vast.

De Würst foodtruck stond vorig jaar voor de eerste maal op Rock Werchter. Het werd een ongeziene overrompeling, waarbij er op de laatste dag zelfs het bordje ‘uitverkocht’ moest bovengehaald worden.

Het concept van Balls & Glory is simpel: Je kan er terecht voor gevulde gehaktballen. Maar dan wel de allerlekkerste gehaktballen van de hele wereld, mét vlees van eerlijke origine, met de hand gedraaid en gevuld met de beste seizoensgebonden ingrediënten. Wim Ballieu zocht en vond een eenvoudig, origineel en lekker recept om hongerige magen te stillen.

De dertigste editie van Suikerrock loopt van 29 tot 31 juli op de Grote Markt in Tienen