Wouter Foulon (35) is verkozen tot Vlaamse jonge ondernemer van 2017. Hij is de oprichter van Comate. Het bedrijf uit Leuven is gespecialiseerd in engineering en design van nieuwe producten.

De wedstrijd Vlaamse jonge ondernemer is een jaarlijkse organisatie van Junior Chamber International (JCI). Het event van 2017 vond plaats in het voetbalstadion in Sint-Truiden. De nationale verkiezing werd voorafgegaan door provinciale voorrondes. De winnaars van de vijf provincies namen het tegen elkaar op in de finale.

De jury moest kiezen uit Pieter Lesage van Studio Dott (Antwerpen), Koen Lepez van Direct-IT (Oost-Vlaanderen), Maarten Bostyn van Isola Belgium (Limburg), Wouter Foulon van Comate (Vlaams-Brabant) en Manu Lagast van Derotex (West-Vlaanderen).

“De Vlaamse jonge ondernemer is voor honderd procent een ondernemer. Hij heeft zijn zaak zelf uit de grond gestampt en opgebouwd. Hij heeft een duidelijke toekomstvisie, maatschappelijke relevantie en internationale uitstraling”, zegt Nico Eeckhout van BNP Paribas Foris, voorzitter van de jury.

Comate werd in 2010 opgericht door Foulon. Door ingenieurs en designers samen te brengen ontwikkelt het Leuvense bedrijf samen met de klant vooruitstrevende producten zoals smart packaging voor e-commerce. Comate is ook betrokken bij een Leuvens testsysteem voor wielrenners. In het innovatieproject Kinetic Bike wordt een testopstelling voor de wieler- en triatlonwereld gebouwd.