Woordvoerder van Jetair in Zaventem overleden

vanhaelemeeschhansHans Vanhaelemeesch, woordvoerder en chief communications officer van touroperators Jetair en TUI in Zaventem, is om het leven gekomen na een verkeersongeval. Dat meldde de directie van de reisgroep.

De 54-jarige Hans Vanhaelemeesch werd vorig jaar aangesteld als chief communications officer bij TUI België, met hoofdkantoren in Zaventem en Oostende. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de communicatie en de aansturing van de communicatieteams in België, Nederland en Frankrijk.

Vanhaelemeesch werd woensdagavond op zijn fiets aangereden door een vrachtwagen. “De TUI-directie en alle collega’s delen in de rouw van zijn echtgenote, kinderen en familie. We zijn in gedachten bij hen en bieden hen ons oprechte medeleven aan. We verliezen met Hans een gepassioneerde en getalenteerde collega. Hij was een vriendelijke en toegewijde man”, meldde het reisconcern.

Het ongeval gebeurde in Vladslo, deelgemeente van Diksmuide. Vanhaelemeersch werd er tijdens een fietstocht op een kruispunt gegrepen door een vrachtwagen. De trucker verleende hem geen voorrang. Vanhaelemeesch overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

”Met Hans verliest het Belgische toerisme haar gezicht”, zegt TUI. Het publiek zal hem herinneren als de man die het mocht komen uitleggen als een vliegtuig grote vertraging had of tientallen reizigers ergens vastzaten. In 2015 werd Vanhaelemeesch door de Aviation Press Club (APC), de vereniging van luchtvaartjournalisten, bekroond met de APC-award man of the year 2014.