Handelaars langs het Woluwedal in Zaventem en Kraainem halen opgelucht adem. Na bijna drie jaar verkeersellende is het kruispunt aan de Woluwelaan weer open. De eerste fase van de werken is met maanden vertraging eindelijk afgerond. De tweede start begin 2019.

De herinrichting van het Woluwedal aan de Woluwelaan in Zaventem en Kraainem omvat nieuwe kruispunten en rioleringen. De werken veroorzaken heel wat hinder voor omwonenden en handelaars. De werken lagen vanaf eind 2015 maandenlang stil door technische problemen. De funderingen konden de nieuwe rioleringen niet  dragen.

Nadien doken problemen met de aannemer op. Viabuild was uiteindelijk  bereid om de samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer te beëindigen na aanslepende onderhandelingen over de financiële afhandeling.

De handelaars in Zaventem en Kraainem stonden al die tijd met de rug tegen de muur. Steeds meer klanten bleven weg en de winkeliers zagen hun omzet gevoelig dalen. Sommige handelaars moesten hun personeelsbestand met de helft herleiden.

Door alle obstakels sleepten de werken veel langer aan dan de geplande twee jaar. Bij de start werd gesteld dat de werf in augustus 2017 klaar zou zijn. Acht maanden na de deadline is de eerste fase van de werkzaamheden nu toch afgerond.