Het Woluwe Shopping Center komt in Nederlandse handen. Eurocommercial Properties wordt de nieuwe eigenaar. De Nederlandse beursgenoteerde specialist in shoppingcentra legt 425 miljoen euro op tafel voor het winkelcentrum in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Eigenaar AG Real Estate lanceerde in het voorjaar van 2017 een marktbevraging om te onderzoeken of er kopers waren voor het bekende winkelcentrum aan de rand van Brussel. Het shoppingcentrum ondervindt felle concurrentie van nieuwkomer Docks Bruxsel en moet straks ook opboksen tegen het complex Neo op de Heizel.

Het bod van de Nederlanders dateert van oktober vorig jaar. Uit een mededeling van de vastgoedcertificaten Woluwe Shopping Center en Woluwe Uitbreiding blijkt nu dat de verkooponderhandelingen afgerond zijn. Vrijdag werd een overeenkomst ondertekend met Eurocommercial Properties.

Door de deal zullen de vastgoedcertificaten Woluwe Shopping Center en Woluwe Uitbreiding binnenkort van de beurs verdwijnen. Vastgoedreus AG Real Estate had voor het shoppingcenter vastgoedcertificaten uitgegeven. Dat zijn schuldvorderingen waarvan de houders recht hebben op winstuitkeringen, in dit geval de netto-inkomsten die voortvloeien uit het winkelcomplex. De koper moet dus ook de eigenaars van die certificaten uitkopen om volledige eigendom van het centrum te verwerven.