Winkels van SportsDirect in Leuven en Drogenbos ontsnappen aan sluiting

sportsdirectBij sportwinkelketen SportsDirect vond dinsdag een bijzondere ondernemingsraad plaats. Er werd een herstructurering aangekondigd, de zoveelste in de sector. De twee winkels in Vlaams-Brabant, in Leuven en Drogenbos, ontsnappen aan sluiting. Voorlopig toch.

SportsDirect telt 41 winkels in België, waarvan achttien in Vlaanderen, achttien in Wallonië en vijf in Brussel. De directie kondigde tijdens de buitengewone ondernemingsraad aan dat ze alvast twee winkels gaat sluiten: Hasselt en Luik Médiacité.

“De administratieve en aankoopdiensten werden drie jaar geleden al gecentraliseerd in het Verenigd Koninkrijk”, zegt Jalil Bourhidane van CNE Commerce. Puur Britse producten, zoals truitjes van lager geklasseerde Engelse voetbalclubs, vonden zo hun weg naar de Belgische winkels. Die winkels noteerden daardoor rode cijfers.

Intussen werd voor België een nieuwe topman aangesteld en sindsdien is de situatie verbeterd. Toch kennen sommige winkels nog altijd moeilijkheden. Het nieuws over Hasselt was dan ook geen grote verrassing.

De vakbond heeft de directie gevraagd om een garantie over de toekomst van de andere vestigingen. Op 17 november is een nieuwe ondernemingsraad gepland.