Winkel van SPIT niet langer pop-up

spitkringwinkelDe succesrijke zaak van De Kringwinkel SPIT in het centrum van Leuven is niet langer een pop-upstore. Na ruim zes maanden proefdraaien krijgt de winkel een definitief karakter. Op dezelfde plaats: de Diestsestraat. “Voor ons is dat een gedroomde locatie, die veel opportuniteiten biedt”, zeggen ze bij De Kringwinkel.

De Kringwinkel SPIT opende begin december 2015 voor enkele maanden een pop-upstore in het gebouw van de voormalige Corso in de Diestsestraat in Leuven. Het werd een onverwacht succes: shoppers vonden massaal hun weg naar de aangeboden producten. Die variëren van textiel en huisraad tot boeken en kleinere meubelstukken.

“We hadden er niet op gerekend dat de pop-upstore een permanent winkelpunt zou worden. Maar nu het zover is, willen we er wel voluit voor gaan”, zegt communicatieverantwoordelijke Ingrid De Roo. “En dat ondanks het feit dat onze middelen teruggeschroefd worden. Ook de aanwerving van geschikte medewerkers loopt niet van een leien dakje. Het behoud van de winkel in onzekere tijden is wel een opsteker voor het huidige personeel.”

Een winkel in het centrum van Leuven biedt meer kansen dan de twee filialen die eerder werden opgericht in Heverlee (Leuven) en Wespelaar (Haacht). “Zo kunnen we ons verhaal naar een breder publiek richten”, stelt directeur Lieven Vanderstock. “Dat blijft er een van hergebruik en sociale tewerkstelling.”