WineShare heeft virtuele sommelier

virtuele sommelierWineShare uit Rotselaar introduceert een innovatieve online grafische applicatie die toelaat de juiste wijn te selecteren bij het gekozen gerecht.

“Vlaanderen kookt en tegelijkertijd zorgt tijdsgebrek er voor dat ook uit eten in de lift zit”, zegt Johan Rosius van Wineshare. “Bij ons maakt wijn ook integraal deel uit van de smaakbeleving van een maaltijd. Maar voor veel mensen is het kiezen van de juiste aangepaste wijn een onoverkomellijke hindernis. Daar brengt onze virtuele sommelier verandering in.”

“Onze Virtuele Sommelier is de persoonlijke sommelier die de klok rond ter beschikking staat van elke consument”, zegt Rosius. “De wijnliefhebber kan de Virtuele Sommelier  thuis raadplegen op de computer of tablet op het aanrecht, maar ook op restaurant via de smartphone.”

De eenvoudige grafische interface van de Virtuele Sommelier geeft toegang tot zo’n achthonderd  gerechten, van de traditionele Vlaamse tot de Oosterse keuken. “De Virtuele Sommelier is gebaseerd op de Smaaktheorie van Professor Klosse en is zo wetenschappelijk onderbouwd”, zegt Rosius. “Bovendien bevat de applicatie de wijnkeuzes van menig topsommelier. WineShare is een vaste waarde in de betere horeca. De aangepaste wijnen die de maandelijkse menu’s van onze horecapartners begeleiden, worden eveneens in de applicatie opgenomen.  De Virtuele Sommelier is dus ook een soort collectieve geheugen.”