Wim Sas managing director bij Somfy

SONY DSCSomfy, een bedrijf in huisautomatisering en gemotoriseerde oplossingen in en rond het huis, stelde Wim Sas aan tot managing director voor het Belgische filiaal in Zaventem. Hij volgt Bernard Crespin op die de voorbije twintig jaar in dienst was bij Somfy, waarvan de laatste tien jaar als General Manager van Somfy Belux.

Wim Sas (55) zal dus het Belux filiaal leiden, maar krijgt als channel director NEBA (Northern Europe: België, Nederland, Engeland, Ierland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland) de verantwoordelijkheid over het netwerk met Somfy experten in Noord-Europa. Sas kan daarvoor bogen op zijn rijke carrière in het retailkanaal. Als managing director van aankoopgroepering EP (ElectronicPartner) was hij de voorbije jaren verantwoordelijk voor de zowat 170 EP-winkels in België.

“De bouwsector kent momenteel dezelfde problematiek als de klassieke retail”, zegt Wim Sas. “Enerzijds daalt het aantal verkooppunten in Europa en anderzijds heeft de opkomst van e-commerce een grote invloed op de bedrijven. Een multichannel aanpak is onvermijdelijk de toekomst. Somfy moet hier op inspelen. Het is mijn doel om met mijn ervaring in retail, met Somfy meer marktgericht en consumentgericht te gaan werken om zo de trafiek naar onze retailers te versterken.”