Wie wordt Nachtwerkgever van 2015?

nachtwerkgeverTijdens de ‘Nacht van de Arbeid’ op 30 april, wordt aandacht gevraagd voor de vele mensen die ’s nachts werken. Die nacht wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de verkiezing van de ‘Nachtwerkgever van het jaar 2015′.

Een half miljoen Belgen, dat is 11,4% van de actieve bevolking, werken ‘s nachts terwijl de rest onder de dons ligt. Vanzelfsprekend is nachtwerk echter niet, want wie regelmatig ‘s nachts werkt heeft vaak te kampen met aanzienlijk wat uitdagingen en risico’s. Naar aanloop van de ‘Nacht van de Arbeid’ plaatst Déhora, een het expertisebureau op het gebied van personeelsplanning en -inzet,nachtarbeid en nachtwerkers in de kijker.

Mensen die werken in een bedrijf waar ’s nachts wordt gewerkt, kunnen dat bedrijf nomineren. “Vind je dat je organisatie constructieve maatregelen neemt om onder andere de veiligheid en het comfort tijdens de nachtdiensten te verhogen? Heeft jouw organisatie oog voor het welzijn en de gezondheid van werknemers die nachtelijke uren presteren? In het kader van de Nacht van de Arbeid plaatsen we een organisatie in de kijker die op een bijzondere manier aandacht besteedt aan nachtarbeid en het welzijn van haar nachtpersoneel”, klinkt het bij Déhora. “Denk bijvoorbeeld aan een aangepaste (flexibele) planning, extra gezonde en gevarieerde voeding tijdens de nacht of aangepaste verlichting op de werkvloer.”

Een bedrijf of organisatie nomineren voor de titel van Nachtwerkgever van het jaar kan via deze site (http://nachtarbeid.be/nachtwerkgever-van-het-jaar/) Nomineren kan tot vrijdag 25 april om 17uur.

De winnaar wordt in de Nacht van de Arbeid  (30 april op 1 mei) bekend gemaakt en mag vervolgens een jaar lang de titel Nachtwerkgever van het Jaar dragen. De winnende organisatie wordt niet alleen in de kijker gezet, maar krijgt ook een nachtworkshop op maat cadeau en krijgt een leuke attentie.