cuisson d'orMaandag 2 maart worden in de Leuvense Salons Georges de winnaars bekend gemaakt van de Cuisson d’ Or-award. Er dingen ook veel Vlaams-Brabantse horecazaken mee naar een van de trofeeën.

De vzw Cuisson d’Or verenigt horeca-uitbaters in een wedstrijd die focust op meer dan wat op het bord komt, met name op de hele beleving. “Door de populariteit van kookboeken en kookprogramma’s ligt de nadruk soms te veel op de keuken, terwijl andere aspecten vaak over het hoofd worden gezien”, zeggen de organisatoren. “De meeste wedstrijden in de horecasector draaien uitsluitend rond eten. Cuisson d’Or beloont horecazaken waar klanten een positieve ervaring beleven en genieten in de ruime zin van het woord, met meer dan alleen de smaakpapillen dus.”

Er zijn zowat honderd horecazaken die meedingen naar de hoofdprijs in zestien categorieën. Van frituur, koffiehuis en restaurant tot ijssalon en bed & breakfast. Een anonieme professionele jury bezocht en beoordeelde de deelnemers volgens criteria eigen aan de categorie. Van de gastvrijheid van het onthaal en de uitstraling van de zaak, tot de kwaliteit van de gerechten en de wisselwerking tussen keuken en zaal.
Vlaams-Brabant is goed vertegenwoordigd: De kromme eik uit Grimbergen, De Nachtegaal uit Kapelle-op-den-Bos, De Refugie uit Tienen, Het Lavershuis uit Wemmel, Jos De Kok uit SInt-Joris-Weert, Kouterhof uit Hoegaarden, Le Vintage uit Elsene, Nicky’s kitschNfood uit Zaventem en Tartufo uit Sint-Pieters-Leeuw.
Op de uitreiking van de awards is zanger en presentator Gene Thomas gastheer Belle Perez zorgt voor sfeer en muziek.