Leuven incWoensdag 25 februari worden de winnaar bekend gemaakt van de Stichting Leuven.Inc Prijs 2014.

Tientallen projecten meldden zich na de oproep van de Stichting Leuven.Inc naar stimulerende voorbeelden van innovatief en duurzaam ondernemerschap in Vlaanderen.

Stuk voor stuk zijn het projecten die op een bijzondere en duurzame manier bijdragen tot het promoten, stimuleren en realiseren van competitief of sociaal ondernemerschap. Uit deze inzendingen werden acht projecten geselecteerd die zich volgens de jury bijzonder onderscheiden in functie van die objectieven.

Tijdens het slotevenement op woensdag 25 februari stellen deze projecten zich kort voor aan het publiek en zal de jury, onder leiding van Herman Daems, de Laureaten van de Stichting Leuven.Inc bekend maken. De laureaten ontvangen een prijs van 12.500 euro en de runner-ups 2.500 euro.

De geselecteerde projecten voor de Stichting Leuven.Inc Prijs 2014 zijn: Energiezuinige toestellen, een haalbare kaart voor mensen in armoede (Samenlevingsopbouw Antwerpen provincie vzw), For Good, IusStart, KNFB Reader: the greatest invention since Braille (Sensotec nv), Pilootprojecten duurzame toegang tot landbouwgrond (De Landgenoten cvba-so), Recht op synchroon internetonderwijs voor langdurig en chronisch zieke kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel (Bednet vzw), Synergie tussen sociale economie en de Haspengouwse fruitsector door inzetten van mensen uit kansengroepen (De Ploeg vzw)

en The Box, pop-up resto, store and more (Stebo vzw).

Tijdens het slotevent zal Leuven.Inc ook tien  technologiestarters in de kijker zetten. Die werden de voorbije twee jaar intensief begeleid in hun marktstrategie, sales en internationalisatie parcours, hun zoektocht naar menselijk kapitaal en financiering.

Het gaat om Chrometra, Equilli, E-TChip, Intermodalics, Logic-Insulin, Magnovision, Noteble, Novosanis, PharmaLegal en Zensor.