Naar jaarlijkse gewoonte heeft Link2fleet zijn awards uitgereikt waarmee het de best practices binnen het vakgebied beloond. De sector verbroederde deze week in Paleis 10 op Brussel Expo. 

Fleet dealer 

Voor het tweede jaar op rij besliste Link2fleet om de concessiehouders te huldigen die een overtuigende fleetstrategie aan de dag wisten te leggen. De award werd uitgereikt aan de beste concessiehouder, per gewest. Tussen de kandidaten zaten ook zeven Vlaams-Brabantse concessiehouders. Het Dilbeekse BMW Van den Broeck behaalde uiteindelijk de titel voor het Vlaamse gewest.

Fleet owner of the year

Link2fleet is een community van Belgische fleet, HR, financiële en aankoop professionals, fleet decision makers en fleet experts. Zowat 450 specialisten en leveranciers uit de sector verzamelden in Paleis 10 op Brussel Expo voor de huldiging van de beste practices in de Belgische fleet-en mobiliteitssector. Uit alle ingediende dossiers werden finaal tien vlootbeheerders uitgenodigd om voor een jury hun zaak te verdedigen. Frédéric Pairoux, de mobiliteitsbeheerder bij openbare omroep RTBF,  ging met de felbegeerde titel van Fleet-Owner of the Year 2018 aan de haal. De tweede en de derde plaats waren voor de bedrijven L’Oréal en Canon.

Mobiliteit en ecologie

Tijdens de ceremonie werden er ook prijzen uitgereikt voor mobiliteit en ecologie. Zo werd Lampiris beloond voor zijn overgangsplan naar een vloot met 100% elektrische voortuigen. Consultancy bedrijf Greenfish uit Brussel stond dan weer op de hoogste plek met een innovatief mobiliteitsplan.