leuven beerfestivalNaar aanleiding van het eerste Leuven Innovation Beer Festival op 24 en 25 mei organiseren Brouwerij Hof ten Dormaal en vzw Streekproducten Vlaams-Brabant de wedstrijd ‘Best Innovatief Amateurbier’.

Brouwerij Hof Ten Dormaal organiseert tijden het pinksterweekend een festival voor brouwerijen uit de hele wereld in De Hoorn in Leuven. “Naar aanleiding van het festival organiseren we de wedstrijd.”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor streekproducten. “Amateurbrouwers kunnen hun innovatief brouwsel laten proeven door binnen- en buitenlandse brouwers. Het is belangrijk dat wij onze regio profileren als een innovatieve regio en dit initiatief versterkt dit.”

“De nadruk bij het brouwen van het bier ligt op innovatie”, zegt André Janssens, zaakvoerder van Hof ten Dormaal. “Elk brouwsel moet voorzien worden van een argumentatie omtrent de innovativiteit van het brouwsel. Innovatie kan zich op verschillende vlakken uiten, zoals de bereidingswijze, de oorsprong van het recept of de ingrediënten. Uiteindelijk zullen deze innovatieve toetsen de smaak beïnvloeden.”

Een panel van Belgische bierbrouwers selecteert de beste tien bieren. Tijdens de finale worden die opnieuw blind geproefd door een panel van buitenlandse brouwers. De winnaar mag duizend liter brouwen en bottelen in de brouwerij van Hof ten Dormaal.

Kandidaturen worden ingewacht tegen 1 mei.

Meer informatie over het wedstrijdreglement en hoe men moet deelnemen staat hier.