Whiskyliefhebbers kunnen hun smaakpapillen verwennen tijdens de eerste editie van het Whisky-en Spirits Festival in Brussel. De beurs vindt plaats van 1 tot  3 juni. 

De organisatie koos voor deze eerste editie de 1.300 vierkante meter grote ruimte van het Autoworld museum als decor voor het Whisky-en Spirits Festival. Van 1 tot 3 juni zullen meer dan 70 Belgische en internationale exposanten plaatsnemen met 120 degustatietafels. Bezoekers kunnen honderden merken ontdekken die afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Maar ook voor niet whiskyliefhebbers valt er wat te beleven. Ook rum, gin en andere dranken zoals cognac, armagnac, calvados, wodka en grappa staan op de degustatiekaart. Ook is er een cocktailbar. Voor wie een glaasje alcohol liever aan zich laat voorbijgaan zijn er ook nevenproducten zoals sigaren en Schotse kilts te bewonderen.

Masterclasses

Wie een ticket koopt krijgt naast de toegang tot het festival ook meteen een glas Glencairn, vijf degustaties en gratis toegang tot het Autoworld museum. Wie zelf de kunst van het brouwen onder de knie wil krijgen kan deelnemen aan een van de 18 masterclasses waar de kunst van drank brouwen wordt aangeleerd.