BartVanWiele (1)Van 11 tot en met 14 september fietsen meer dan negentig amateurs en werknemers van het Diegemse IT-bedrijf Colt uit België, Ierland, Italië, Duitsland, Nederland, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten samen.

Ook Jo Geens uit Kapelle-Op-Den-Bos en Bart van Wiele uit Boortmeerbeek zijn van de partij. “We rijden op vier dagen tijd met de fiets van Frankfurt naar Zürich over een traject van zo’n 450 kilometer”, zegt Bart van Wiele. “Alle deelnemers verzamelen sponsorgeld en de opbrengst gaat naar verschillende goede doelen voor zieke kinderen uit meerdere landen. Zo verzamelde de Colt Bike Ride de voorbije edities al zo’n 100.000 euro.”

“Wij zamelen geld in voor Home Reine Astrid in La Hulpe, een organisatie die zich ontfermt over kinderen met een moeilijke thuissituatie.”

Bart Van Wiele uit Boortmeerbeek neemt al voor de tweede keer deel: “Vorig jaar reden we van Amsterdam naar Frankfurt, nu fietsen we nog een stuk verder richting Zwitserland.” Bart moet zich niet echt extra inspannen voor de tocht want hij is sowieso een regelmatige fietser. Om het sponsorgeld in te zamelen moest hij wel een inspanning leveren. Hij verkocht onder meer broodjes en wafels en hij opende een website om donaties te verzamelen.