Toekomstforum Halle-Vilvoorde, sectorfonds Vivo, de VDAB en de provincie Vlaams-Brabant organiseren op dinsdag 14 november van 14 tot 18 uur een zorgbeurs in Den Horinck in Zellik (Asse). De partners willen het aanbod van opleidingen en jobs in de regio Halle-Vilvoorde beter bekend maken.

Lokale werkgevers uit de zorg- en welzijnssector zullen er hun openstaande vacatures aanbieden. Het gaat om woonzorgcentra, kinderopvanginitiatieven, ziekenhuizen, voorzieningen voor personen met een handicap en diensten voor gezins- en thuiszorg. Zowel private als gemeentelijke initiatieven zijn vertegenwoordigd.

Ook de zorgopleidingen worden op de beurs gepromoot. De secundaire scholen, het hoger onderwijs, de centra voor volwassenenonderwijs en de VDAB tonen de waaier van mogelijkheden. Leerlingen uit het secundair onderwijs kunnen ouderenzorg ontdekken via een interactieve workshop.

De bezoekers kunnen een aangepaste infosessie over de vele soorten jobs volgen. Voor de lokale besturen van Halle-Vilvoorde, verenigd in het Toekomstforum, is deze zorgbeurs belangrijk omdat het aantal zorg- en welzijnsvoorzieningen zal moeten groeien in deze regio.

“De mogelijkheden in de sector van zorg en welzijn zijn uitgebreid. Van kinderopvang, gezinszorg, thuisverpleging en ouderenzorg tot geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen, revalidatie en zorg voor personen met een handicap. Heel wat vacatures raken moeilijk ingevuld. De lijst van knelpuntberoepen in deze sector blijft groot. Door de vergrijzing zal de nood aan bijkomende zorgzame handen nog toenemen”, zegt Marleen Van den Bossche van VDAB.