Werken voor betere mobiliteit aan researchpark in Haasrode

researchpark haasrodeHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt aan een gedeeltelijke herinrichting van het kruispunt van de Meerdaalboslaan en de Geldenaaksebaan in Leuven. Het is een van de maatregelen die Voka, De Lijn en andere instanties in maart aankondigden om het researchpark in Haasrode beter bereikbaar te maken. Zowel in de ochtend- als in de avondspits kampt het researchpark dagelijks met zware files.

Met de herinrichting wil AWV het voor bussen gemakkelijker maken om het researchpark in en uit te rijden. De rijstrook die als afslag diende voor het verkeer dat via de Geldenaaksebaan de Meerdaalboslaan in de richting van de Tiensesteenweg wilde oprijden, wordt als busstrook ingericht. Omgekeerd krijgen bussen uit het researchpark een nieuwe, rechtstreekse aansluiting op het kruispunt.

AWV rekent erop dat de werken klaar zijn tegen de start van het nieuwe academiejaar eind september. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de fietspaden en de fietsoversteekplaats over de Meerdaalboslaan op het kruispunt veiliger en comfortabeler te maken. Sinds de hogeschool UCLL een vestiging opende op de Proximus-campus aan de Geldenaaksebaan passeren veel studenten op een al verzadigde locatie.

Samen met het agentschap spraken De Lijn Vlaams-Brabant, Voka Vlaams-Brabant, de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant, het intergemeentelijke samenwerkingsverband Interleuven, UC Leuven-Limburg en het centrum voor volwassenenonderwijs Volt eerder een pakket maatregelen af. De belangrijkste zijn een verdubbeling van het busaanbod en de ontwikkeling van een app om het woon-werkverkeer in kaart te brengen en te sturen.