Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt donderdag en vrijdag aan de E19 in de richting van Antwerpen op het traject tussen de aansluiting met de Ring rond Brussel en de afrit Vilvoorde Cargo. Ondernemers in Vlaams-Brabant houden best rekening met vertraagd verkeer op de E19 en op de binnen- en buitenring rond Brussel. Problemen worden vooral verwacht vrijdag in de ochtend en de namiddag.

De werken worden uitgevoerd op donderdag 9 november ’s avonds en op vrijdag 10 november de hele dag.

Donderdagavond krijgen twee rijstroken op de E19 richting Antwerpen een nieuwe asfaltlaag. De werken starten om 20 uur en duren de hele nacht. Dat zal volgens het Vlaams Verkeerscentrum hinder opleveren voor het verkeer op de E19 richting Antwerpen en op de buitenring rond Brussel.

Avondspits

Vrijdag vinden op hetzelfde stuk markeringswerken plaats. Die sluiten aan bij de asfalteringswerken en beginnen om 6 uur in de ochtend. Daarbij worden twee van de vier rijstroken ingenomen. Dat leidt vermoedelijk tot aanzienlijke hinder.

Na de aanpassingen van de markeringen is er plaatselijk een extra rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Dat moet vooral tijdens de avondspits voor een verbetering van de doorstroming op de E19 en de Ring rond Brussel zorgen.

De volgende weken staan gelijkaardige ingrepen gepland op de E40 in Groot-Bijgaarden (Dilbeek) en op de Ring rond Brussel in Strombeek-Bever (Grimbergen) en Zellik (Asse).