Werken Tiense Vesten op schema

20160323_MICRO_situatie_aprDe werken aan de Tiense Vesten zitten op schema en gaan volgende week een nieuwe fase in. De voorbije weken werd gewerkt ter hoogte van het kruispunt van de Albertvest met de Raeymaeckersvest en de Oude Leuvensestraat. De riolering werd aangelegd vanaf een nieuwe overstortconstructie naar de Aarschotsepoort. De tijd die werd besteed aan de archeologische vondst van een oude stadsomwalling begin maart is opgenomen in de algemene planning van het project. Daarom had deze vondst weinig tot geen impact op de timing van de
werken. Deze week werkt de aannemer niet.

Vanaf 4 april start de volgende fase van de werken aan de Aarschotsepoort. Tegen dan is het kruispunt van de Oude Leuvensestraat met de Raeymaeckersvest heraangelegd en kan de vooropgestelde verkeersafwikkeling in voege treden. Omdat de Aarschotsesteenweg wordt afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de vesten, moeten het autoverkeer en de fietsers een omleiding volgen.
Volgens de huidige planning duren de werken aan de Aarschotsepoort tot de zomer. Vanaf dan zal het verkeer er weer normaal kunnen rijden. Daarna verschuift de focus van de werken naar de oostelijke vesten. Om die werken voor te bereiden, voeren de nutsmaatschappijen ter hoogte van de Oplintersepoort van 31 maart tot 8 april voorbereidende werken uit. Ook daarvoor worden omleidingen voorzien.