Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag met onderhoudswerken op het viaduct van de E314 in Wilsele (Leuven). De eerste fase van de werken zal duren tot september van dit jaar. Daarbij wordt de autoweg in de richting van Brussel onder handen genomen. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht verkeershinder in de regio Leuven.

Tijdens de werken krijgt het viaduct een grondige onderhoudsbeurt. Gedurende de hele periode worden in beide richtingen twee rijstroken opengehouden. Toch verwacht het Vlaams Verkeerscentrum meer files, ’s ochtends in de richting van Brussel en ’s avonds in die van Lummen.

De oprit Kessel-Lo/Vuntcomplex van de E314 (nummer 20) in Leuven wordt vanaf dinsdagavond voor het verkeer afgesloten in de richting van Brussel. Weggebruikers die vanuit Wilsele de E314 richting Brussel willen nemen, moeten gebruik maken van de opritten van Holsbeek (nummer 21) of Herent (nummer 18).

Volgend jaar krijgt in dezelfde periode tussen april en september de andere kant van de E314 in de richting van Lummen een gelijkaardig groot onderhoud.