De werken aan het Gewestelijk ExpresNet (GEN) worden in maart hervat. Er wordt gestart met lijn 161 aan Groenendaal in Hoeilaart. Het kabinet van minister van Mobiliteit François Bellot stelt dat het gaat om het deel van het traject tussen Watermaal-Bosvoorde en Hoeilaart.

In maart 2017 maakte Bellot bekend dat er een miljard euro nodig was om het GEN-spoorwegnetwerk rond Brussel af te werken. De MR-minister liet toen ook verstaan dat de werken opnieuw zouden starten in de lente van 2018. Dat werd nu bevestigd.

Het dossier was al jaren aan het verzanden. De werken zijn van groot belang voor de provincies Vlaams- en Waals-Brabant. De werken aan het GEN startten al in 2006 maar liepen geregeld vertraging op, onder meer wegens financiële redenen. De federale overheid heeft nu dus eindelijk opnieuw geld vrijgemaakt.

In Hoeilaart lagen de werken drie jaar stil, onder meer door slecht management en een hogere kostprijs dan geraamd. Er worden twee extra sporen aangelegd, waardoor het gemakkelijker pendelen wordt tussen Hoeilaart en Brussel.

Tegen 2033 moeten er vier treinen per uur rijden tussen Brussel en de stations van Hoeilaart en woonwijk Groenendaal.