camping-werchterDe Bouwinspectie heeft de grondwerken laten stilleggen die Live Nation de voorbije weken liet uitvoeren voor de aanleg van een nieuwe camping voor Rock Werchter. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld omdat Live Nation geen vergunning had aangevraagd voor de werken op een terrein van twaalf hectare langs de Grotestraat in Werchter, deelgemeente van Rotselaar.

Live Nation had eerder het gemeentebestuur van Rotselaar geïnformeerd over de plannen om voor Rock Werchter een camping voor enkele duizenden festivalgangers uit te baten. “Wij vertelden hen toen dat ze moesten nagaan of voor de werken geen bouwvergunning nodig was”, zegt burgemeester Dirk Claes (CD&V). “Dat hebben ze niet gedaan en nu zijn ze in overtreding. Live Nation mocht op het terrein grond stockeren maar geen andere grondwerken uitvoeren.”

De bouw van nieuwe campings voor Rock Werchter is nodig omdat er vanaf 2017 in de richting van Rotselaar geen campings meer mogen worden aangelegd in de natuurgebieden. De geplande overgangsperiode van zes jaar is voorbij. De voorwaarden om dergelijke campings te mogen uitbaten zijn intussen zozeer verstrengd dat kleine entiteiten niet langer rendabel zijn.