De transformatie van de festivalweide van Rock Werchter tot landschapspark is na twee jaar werken bijna voltooid. Het is de bvba Werchter Park, die als eigenaar van de grond dat park realiseert. De festivalweide in Werchter (Rotselaar) wordt buiten het concertseizoen van mei tot juli gedurende negen maanden van het jaar vrij toegankelijk voor het publiek.

De bvba Werchter Park heeft eerst grond- en wegenwerken uitgevoerd. Momenteel worden groene aanplantingen gerealiseerd. Zo worden langs dreven meer dan 300 nieuwe bomen aangeplant. Daarbij werd gekozen voor snel groeiende, stevige boomsoorten en struiken.

Het landschapspark wordt wellicht begin mei ingehuldigd. Na het festivalseizoen wordt het vanaf augustus opengesteld voor iedereen. “Buiten de drie maanden van het festivalseizoen zal het landschapspark van zonsopgang tot -ondergang opengesteld worden voor recreanten als wandelaars en fietsers”, zegt Dirk Claes, burgemeester van Rotselaar.

Een nog uit te vaardigen reglement bepaalt welke grote activiteiten er georganiseerd kunnen worden. Er wordt vooral gedacht aan zachte recreatie zoals bijeenkomsten van jeugdorganisaties, grote picknicks en bijeenkomsten van muziekgroepen zoals fanfares.

Het project wordt gefinancierd door Werchter Park. De kosten worden geraamd op 2 miljoen euro.