Werchter Park krijgt vergunning voor twintig jaar

werchtervampingDe provincie Vlaams-Brabant geeft een milieuvergunning aan de organisatoren van Rock Werchter. Het gaat om een vergunning van twintig jaar voor de nv Live Nation Festivals en de bvba Werchter Park. Zij hadden die aangevraagd voor de uitbating van de festivalweide aan de Haachtsesteenweg en de camping aan de Werchtersesteenweg in Rotselaar. “Dit is bijzonder goed nieuws”, zegt festivaldirectrice Yo Van Saet. In ruil vraagt de provincie extra duurzame inspanningen.

De langetermijnvergunning komt er nadat gedurende twee jaar gewerkt was met een proefvergunning.In de proefperiode moest de exploitant onder andere aantonen dat hij concrete stappen zou doen om te voldoen aan de geluidsnormen. Bij de editie van Rock Werchter in 2015 werden geen overschrijdingen meer vastgesteld.

De provincie legt een aantal bijzondere vergunningsvoorwaarden op. Zo is er voorwaarde dat de hinder op de campings zoals The Hive maximaal beperkt moet blijven door een gerichte sensibilisatie. Er moeten ook extra maatregelen komen ten voordele van festivalgangers die met de fiets en de bus naar het festival komen.

Festivaldirectrice Yo Van Saet reageert positief. “We gaan de komende jaren voortwerken op de ingeslagen weg en de inspanningen op vlak van milieu onverminderd voortzetten.” Van Saet verwijst naar het gebalanceerde mobiliteitsplan, het afvalinzamelingsbeleid met de focus op recyclage, de vervanging van dieselgeneratoren die activiteiten van elektriciteit voorzien en de hoogspanningscabine die onlangs werd geïnstalleerd. “Het gebruik van duurzame elektriciteit wordt daardoor realiteit.”