Welke ondernemers trekken mee naar Ecuador?

triasDe eerste editie van de Trias Trail is uitgegroeid tot een groot succes. Daarom trekt Trias van 20 tot en met 31 januari 2017 opnieuw met vijftien Vlaamse ondernemers naar Ecuador. De ondernemers zullen er een vulkaan beklimmen en een lokale boerencoöperatie versterken. Ondernemers die deze uitdaging aandurven, kunnen zich nu inschrijven.

Ecuador werd enkele weken geleden getroffen door een zware aardbeving. De heropbouw van het land zal miljarden euro’s vergen. Vlaamse ondernemers kunnen een steentje bijdragen door deel te nemen aan de Trias Trail. Want voor hun afreis naar Ecuador zamelen de deelnemers elk 4.000 euro in voor de versterking van Coprobich, een coöperatie van 670 boeren in het Andesgebergte.

De Trias Trail leidt de Vlaamse ondernemers naar de top van de Cotopaxi, één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Om de deelnemers voor te bereiden, werkt Trias samen met Climbing Managers. Expeditieleider Bjorn Vandewege begeleidt een maandelijks trainingsmoment. Bij Bakala Academy in Leuven ontfermen professor Peter Hespel en zijn team zich over de ondernemers. Elke deelnemer wordt individueel getest en krijgt een op maat gemaakt trainingsschema om in topconditie te raken.

Vooraleer in het vliegtuig te stappen, brengen de 15 Vlaamse ondernemers 60.000 euro bijeen. Dat bedrag overhandigen ze ter plaatse aan Coprobich. Onder begeleiding van Trias zullen de boeren het geld investeren in een verwerkingsfabriek voor quinoa. Ze gaan een productie-eenheid bouwen voor energierepen en er komt een aparte ruimte voor de verpakking van de quinoa. Kwaliteit is voor de kwetsbare boeren van Coprobich het sleutelwoord om mee te tellen op de exportmarkt. De meerprijs die ze voor hun quinoa krijgen, helpt hen om te voorzien in basisbehoeften als onderwijs en gezondheidszorg.

Gratienne Sioncke, CEO van BORGinsole in Rotselaar en laureate van de Womed Award 2014 was er ook bij tijdens de eerste editie. “‘Vooraf ging ik ervan uit dat ik mezelf wel zou tegenkomen tijdens de expeditie”, zegt ze. “Maar dat was net de uitdaging: hoe ga je om met moeilijke momenten en hoe kan ik daar op mentaal en fysiek vlak sterker uit komen? Als ondernemer vind ik het belangrijk om méér te doen dan enkel winst maken. Soms moet je ook kunnen weggeven. Door iets te doen voor anderen bereik je een andere vorm van rijkdom. Je beseft dat je rijk bent omdat je iets betekent voor andere mensen. Ik heb dat doel kunnen bereiken dankzij Trias. Het finale doel was fondsen verzamelen. Als je dan op het terrein ziet wat die lokale ondernemers ermee doen en zo vooruitgaan, is de voldoening compleet.”

Wie meer informatie wil of meteen wil inschrijven, kan terecht bij Koen Brebels,  koen.brebels@trias.ngo ,  0475-49.78.08