De directie van bagageafhandelaar Aviapartner in Zaventem heeft enkele toegevingen gedaan tijdens onderhandelingen met de vakbonden. Concreet gaat het om oplossingen voor personeelstekort, slechte arbeidscontracten en onveilig materiaal. De timing is misschien wat krap. Want over een tiental dagen wordt het druk op de luchthaven. Heel druk.

Met het oog op het personeelstekort wordt het zogenaamde take off-project on hold gezet. Hierdoor kan Aviapartner de werknemers opnieuw in ploegen inzetten, in plaats van individueel. Dat moet de efficiëntie ten goede komen.

Het bedrijf gaat versneld werk maken van opleiding zodat meer werknemers en uitzendkrachten de nodige licenties hebben. Bijvoorbeeld om te rijden met bepaalde voertuigen. De directie deed voorts beloften voor overuren en flexibele interimcontracten.

“Aviapartner heeft met deze beloften in de eerste plaats tijd gekocht. Vraag is of de toezeggingen allemaal uitgevoerd worden. Hopelijk wordt er snel werk van gemaakt. Anders zitten we gegarandeerd in de problemen”, zegt vakbondssecretaris Bjorn Vanden Eynde van ACV Transcom.