Website vol informatie over Gezond Werken

logo gezond werkenHet Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) pakt met de steun van de Vlaamse overheid uit met www.gezondwerken.be. Het is de referentie in Vlaanderen die relevante informatie over gezondheidsbevordering op het werk bundelt en een brug vormt tussen de theorie en de praktijk.

Gezond werken staat voor fysiek en mentaal gezonde werknemers in een gezonde werkomgeving. Een gezonde levensstijl is daarbij belangrijk. De werking van Gezond Werken richt zich op deze thema’s: voldoende beweging, evenwichtige voeding, niet roken, mentale veerkracht en voldoende slapen.

Voor vragen als ‘hoe stimuleer ik mijn medewerkers om meer te bewegen’, ‘wat kan ik doen om het dranken- en voedingsaanbod op mijn werkvloer evenwichtiger samen te stellen’ of ‘hoe ver staat het momenteel met het gezondheidsbeleid in mijn organisatie’ kunnen ondernemers voortaan terecht op deze nieuwe website.

Op www.gezondwerken.be staat verder informatie over de verschillende gezondheidsthema’s en de relatie met werk. U vindt er onder meer werkwijzen, tools en praktische tips om zelf aan de slag te gaan met gezondheid op de werkplek, maar ook inspirerende ‘best practices’ om van gezondheid op het werk een vanzelfsprekend thema te maken.

www.gezondwerken.be is een eenvoudige, pragmatische en praktijkgerichte website die ervoor zorgt dat professionals die zich inzetten voor gezondheid op het werk meteen aan de slag kunnen.