In het Sven Nys Cycling Center in Baal (Tremelo) werd donderdag de Warmste Koers op gang getrokken. Met die actie nemen Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Tremelo deel aan De Warmste Week van Studio Brussel. Tot zaterdag wordt er op de rollen gefietst voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Join2Bike, een Leuvense vzw die mensen met en zonder beperking op de fiets wil krijgen.

“Het Sven Nys Cycling Center is het mekka voor de fietsliefhebber. Het is dan ook logisch dat we tijdens onze actie de kaart van de fiets trekken”, zegt Bert De Wit, schepen van Toerisme in Tremelo.

“Het belevingscentrum werd vorig jaar bekroond met het toegankelijkheidslabel A+. Het is mooi dat we deze actie kunnen doen voor een vzw die zich inzet om ook mensen met een beperking de kans te bieden om te fietsen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “De twee handbikes die we op de rollen plaatsen, zetten de doelgerichte werking van het goede doel Join2Bike in de verf.”

Andersvaliden

Elke deelnemer fietst minimaal een halfuur, betaalt 10 euro en gaat naar huis met een rugnummer met een handtekening van Sven Nys. Het belevingscentrum blijft open tijdens het event en de opbrengsten gaan eveneens naar Join2Bike.

In het beweegproject Join2Bike gaan validen en andersvaliden wekelijks samen met de fiets op pad. Elke andersvalide kan met een gepaste tandem, driewieler of handbike bij de activiteiten aansluiten. Belgian Power koopt de aangepaste fietsen aan en stelt die ter beschikking van de leden.