Vriendelijkste handelaars in de bloemen gezet

2016 Handelsgids Leuven (39)In de  Salons Georges in Leuven werd de winnaars bekend gemaakt van de ‘Vriendelijkste handelaar’. “Tijdens de Eindejaarsactie van Handelsgids werden meer dan vier miljoen lotjes uitgedeeld en werden bijna 20.000 handelaars uit Vlaanderen beoordeeld op hun vriendelijkheid.”, zegt Amy Van Wetswinkel van de Handelsgids. “Alle deelnemers van de Eindejaarsactie op www.handelsgids.be konden punten geven aan de handelaar waar ze geregeld gaan winkelen. De verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf, en niet op die van enkele buitenstaanders zoals mystery shoppers of een jury die één keer passeren op een goed of slecht moment.”

“Om de Vriendelijkste Handelaar te kunnen worden, moest de handelaar van minstens honderd verschillende klanten een quotering krijgen. De klanten mochten ook commentaar geven daar waren tal van leerrijke maar ook zeer grappige suggesties bij.”De vriendelijkste handelaar van Aarschot is Animalia, Retoucheshop won in Begijnendijk. In Bekkevoort mag Buvens Wild & Gevogelte zich de vriendelijkste handelaar noemen, in Bertem  Vandenhoeck NV. In Bierbeek won Kapsalon Ferro, in Boortmeerbeek Kapsalon Sara en in Boutersem Texaco Vanmol.

In Haacht werd Garage De Clerck bvba de vriendelijkste handelaar  en in Herent Dagbladhandel Benny  Janssens. Apostroff is de vriendelijkste handelaar van Hoeilaart,  Liekens Brandstoffen die van Keerbergen, Hairstyle Patricia in Kortenberg en De Schoensmid in Leuven. In Linter kan Coiffure Veerle met de Award schitteren, in Lubbeek Drinkcenter Baets bvba en in Overijse Kunsthandel Jean Rigaux.

Het Vlijtig Bijtje is de vriendelijkste handelaar van Rotselaar, La Vita Accessoires die van Scherpenheuvel-Zichem en Bakkerij Claes die van Steenokkerzeel . In Tienen won Kappers en Co*, in Tremelo Santess Haar & Nagelstudio, in Zaventem Hairstyle Paul en in Zemst Lingerie Jeannine.

Tijdens de uitreiking werd ook de Vriendelijkste Gemeente’ van Vlaams-Brabant bekend gemaakt. De eer van Vriendelijkste Gemeente ging dit jaar naar Aarschot  met een score van maar liefst 9,8.