Vrachtvervoer bij Brussels Airlines in Zaventem stijgt met 28 procent

brussels_airlines_vrachtBrussels Airlines tekende in oktober een serieuze groei van de vrachtactiviteit op in Zaventem. In totaal werd de voorbije maand 3.255 ton vracht vervoerd. Dat is een toename met liefst 28,1 procent in vergelijking met oktober 2015.

Er was ook goed nieuws van het passagiersfront. Brussels Airlines heeft vorige maand 752.290 passagiers vervoerd. Dat zijn er 39.146 meer dan in oktober vorig jaar of een passagiersgroei van 5,5 procent. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij donderdag gemeld. De maandcijfers worden traditioneel vergeleken met die van dezelfde maand een jaar eerder.

In de maand oktober trok Brussels Airlines naar eigen zeggen een sterke mix aan van zowel zakenreizigers als passagiers die een citytrip maakten of van een late zomervakantie genoten. Het Europees netwerk verwelkomde 3,2 procent meer passagiers. Naar Afrika reisden 5,2 procent meer mensen met Brussels Airlines.

De trans-Atlantische routes naar Washington, New York en Toronto trokken 28,4 procent meer passagiers aan. “De grote groei van de vluchten naar Noord-Amerika is grotendeels te danken aan nieuwkomer Toronto. Die bestemming in Canada wordt sinds april dit jaar aangevlogen”, zegt Brussels Airlines.