VP Consulting gooit zich op de koers

wielerploegVP Consulting uit Lubbeek wordt volgend seizoen hoofdsponsor van een wielerploeg. De onderneming gespecialiseerd in incasso en creditmanagement wil zoveel mogelijk naambekendheid verwerven door aanwezigheid in het regionale wielercircuit. “Wielrennen als promotiekanaal in het eigen Vlaams-Brabant”, zegt zaakvoerder en regionale wielermecenas Patrick Sempels (49).

Over de correcte naam is verwarring ontstaan maar de wielerploeg gaat vanaf het seizoen 2016 door het leven als VP Consulting-Zannata. VP Consulting is sinds twee jaar actief bij wielerteam Zannata als cosponsor. Zannata, fietsconstructeur uit Sint-Niklaas, blijft de fietsen leveren.

Ondernemers die hun geld steken in hun favoriete sportdiscipline: het is van alle tijden. Patrick Sempels (foto: links) is zo’n mecenas. Of toch een regionale variant, zoals hij het zelf in alle bescheidenheid noemt. “Ik ben een wielerfanaat in hart en nieren. Zot van de koers. Ik heb zelf gekoerst en ook mijn zoon en dochter reden in de jeugdcategorieën.”

“Een tweede reden voor deze stap is dat ik als kleine speler op de markt zoveel mogelijk naambekendheid wil verwerven. Ik ben met mijn bedrijf actief in heel het land maar de focus ligt toch op Vlaams-Brabant.” VP Consulting houdt zich bezig met het invorderen van niet betaalde facturen en is lid van de Belgische vereniging van incassokantoren.

De tijd dat wielerploegen hun budgetten angstvallig geheim hielden, ligt al even achter de rug. “We beschikken over een kleine 35.000 euro. We hebben al een tiental kleinere sponsors, vooral zelfstandigen uit Leuven en Tienen.” Zijn engagement geldt voorlopig voor één seizoen. “Dat moeten we van jaar tot jaar bekijken.” Sempels wil de werking van het team professionaliseren en sportieve successen boeken in de beker van België en interclubs. “We willen elk jaar groeien.”