reispunt_1Dromen van verre of ongewone reizen doen we allemaal wel eens. Het reisbureau Tierra aan de Martelarenlaan in Kessel-Lo (Leuven) specialiseert zich in dat soort droomreizen. Alles is bespreekbaar, tot en met een ruimtevlucht. Daarvoor moet u dan wel een voorschotje betalen. Van 250.000 euro.

Neen, ze zijn niet helemaal gek geworden, daar bij Tierra. Dat er in de nabije toekomst commerciële ruimtevluchten zullen uitgevoerd worden, staat al langer vast. Onder meer de Britse zakenman Richard Branson werkt aan de ontwikkeling van commerciële ruimtereizen. Die zijn alleen bestemd voor de enkeling die het hoge inschrijvingsrecht kan of wil betalen.

“Maar het idee alleen al doet de avontuurlijke geest op hol slaan”, zegt zaakvoerder Willy Paquay. “Wie droomde er als kind niet van om ruimtevaarder te worden ? En is het echt zo gek om te dromen van reizen buiten onze dampkring? Werden de eerste ontdekkingsreizigers die zochten naar nieuwe horizonten ook niet gek verklaard?”

Tierra biedt effectief tickets aan voor de commerciële vluchten die Virgin Galactic plant. “We helpen geïnteresseerden met de online inschrijving voor een ruimtereis die Virgin organiseert vanuit een basis in Mexico. We verstrekken ook de nodige uitleg. Zo moet je eerst een vijfdaagse stage volgen op die basis. We waarschuwen ook dat er nog steeds geen datum vastligt waarop de eerste vluchten zullen vertrekken. Wereldwijd zijn momenteel bij Virgin al 800 personen ingeschreven voor een ruimtereis.”

Voor Tierra is de teaser van de ruimtetrip een verhoopte aanleiding om andere droomreizen in beeld te brengen. Die budgettair wél haalbaar zijn. “Ons aanbod bevat avontuurlijke reizen, ver weg van platgetreden paden. De locaties vind je niet terug in de klassieke reisbrochures.”