Voka Vlaams-Brabant reikt vandaag op de heilige weide van Rock Werchter de eerste Voka Charters voor Duurzaam Ondernemen (VCDO) uit aan acht Vlaams-Brabantse bedrijven. De ondernemingen zetten zich het afgelopen jaar in om minstens op tien van de zeventien ‘Sustainable Development Goals’ te werken.

Het is de eerste keer dat deze Charters uitgereikt worden. Ze zijn een jaar geldig. Bedrijven die in een periode van vijf jaar minstens drie keer aan de vereisten van het Charter voldoen, krijgen een officiële erkenning van de Verenigde Naties.

Acht Vlaams-Brabantse laureaten

Volgend jaar doen reeds twintig bedrijven mee, waaronder de acht laureaten van dit jaar: drukkerij Artoos  uit Kampenhout, domeinnaambeheerder DNS Belgium uit Leuven, De Watergroep uit Brussel, Flokk, producent en ontwikkelaar van ergonomische bureaustoelen, uit Roosdaal, chocoladeproducent Kim’s Chocolates, uit Tienen, Lineas, een van de grootste particuliere spoorvrachtoperatoren van Europa, uit Brussel, kantoorinrichter PMC Holding  uit Vilvoorde en Xylem, een wereldleider in wateroplossingen, uit Zaventem.