Griet Smaers - MaterialiseHet Vlaams netwerk van ondernemingen Voka stuurde dit jaar negentig parlementsleden op stage in een onderneming. Als een van de laatste in de rij was Griet Smaers twee dagen te gast bij Materialise in Leuven. “Ik ben verrast door de snelle groei van het bedrijf”, stelt de volksvertegenwoordigster van de CD&V.

Voka trachtte met het initiatief ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Parlementsleden kregen de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen. Federaal parlementslid Griet Smaers ging op stage bij Materialise, de marktleider in 3D-printing uit Leuven.

“Mijn stage bij Materialise was een superinteressante ervaring in een hoogtechnologische omgeving”, zegt Smaers. “Het bedrijf moet zich aanpassen aan de snelle groei en dat is niet zo eenvoudig. Zowel het personeel, de organisatie als de technologie zelf moeten daarop afgestemd worden.”

“Voka biedt ons de kans om bedrijven van binnenuit te leren kennen. Ik was heel benieuwd naar de werking en organisatie van een topbedrijf in 3D-printing. Het is absoluut noodzakelijk dat wij vanuit België en Vlaanderen dergelijke bedrijven omarmen. Het is teleurstellend om tijdens de stage te moeten horen dat ze hun nieuwe producten sneller gevaloriseerd weten op andere markten dan hun eigen thuismarkt.”