Voka Leuven en Halle-Vilvoorde fuseren

peter van biesbroeckVoka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde en Voka – Kamer van Koophandel arrondissement  Leuven kondigen vandaag de unanieme beslissing van hun beide Raden van Bestuur aan om te fuseren

Er komt een nieuwe vzw onder de naam Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. De werking van deze nieuwe provinciale vzw start op 1 januari. Erwin Ollivier, huidig Voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde, zal het voorzitterschap op zich nemen. Benny Smets, huidig Voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel arr. Leuven wordt vice-Voorzitter.
Peter Van Biesbroeck, nu nog algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel arr. Leuven, wordt de algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. Paul Hegge die de voorbije tien jaar als algemeen directeur de Kamer van Koophandel Halle- Vilvoorde uitbouwde tot een performante organisatie gaat een nieuwe uitdaging aan. In aanloop naar de fusie per 1 januari zal hij nog een aantal lobbydossiers uit de regio Halle-Vilvoorde en Brussel opvolgen, zodat Peter Van Biesbroeck zich ten volle op de praktische kant van de fusie kan concentreren.

De hoofdzetel van de nieuwe vzw komt in Leuven, de kantoren in Vilvoorde blijven behouden en de regiowerking zal van daaruit gegarandeerd blijven.
“Het inhoudelijk strategisch plan 2016-2018 voor de nieuwe Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant werd net voor de zomer gemeenschappelijk uitgetekend door beide Bestuurscomités en directies van beide Kamers”, zegt Van Biesbroeck. “Dat plan vormde de aanleiding om de fusie concreet uit te werken. Het doel van de eengemaakte Kamer is om het aanbod voor onze leden te verbreden en te verdiepen. Deze bundeling van krachten zal zorgen voor een ruimere dienstverlening en voor verscherpte competenties van onze medewerkers door hen meer focus te geven op hun werkdomein. Daarbij zal veel aandacht besteed worden aan de nabijheid voor de ondernemers uit de hele regio Vlaams-Brabant en aan de manier waarop die nabijheid via de werking nog versterkt en nog beter verankerd kan worden.”