Voka hekelt gebrek aan coherente visie op hogesnelheidstreinen

Paul HeggeVoka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde betreurt de beslissing van Thalys om de rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en Parijs stop te zetten. Wie met de Thalys reist zal dus in Brussel Zuid moeten overstappen.

De directe treinverbinding tussen Parijs en onze nationale luchthaven zou niet meer rendabel zijn. Vorig jaar reed de Thalys op dit traject enkel tijdens de zomer. Brussels Airlines is niet zo blij met de beslissing omdat het op Thalys rekende om Franse passagiers aan te trekken voor haar vluchten naar Afrika.

Ook Voka betreurt dat de  laatste internationale hogesnelheidsverbinding wegvalt. “Voor de internationale uitstraling en het intermodaal karakter van de nationale luchthaven is het een spijtige zaak”, zegt Paul Hegge, algemeen directeur van Voka Halle-Vilvoorde.  “In de ons omringende landen hebben de luchthavens wel zo’n verbinding. In onze buurlanden zijn die verbindingen net cruciaal voor de economische ontwikkeling van de luchthavens. Door een gebrek aan een coherente visie op hogesnelheidstreinen, werd onze luchthaven niet naar voor geschoven als de geprefereerde hub voor internationale verbindingen. Daar zien we nu de gevolgen van.”