Voka gaat voor crowdfunding

crowdfunding werktDe Voka – Kamers van Koophandel organiseren in september zeven inspiratiesessies rond crowdfunding in heel Vlaanderen. Het doel is ondernemers, ook starters, te overtuigen van de voordelen van crowdfunding. De Kamers van Koophandel geloven sterk in deze alternatieve financieringsvorm. “In onze provincie hebben we veel opkomende bedrijven in de crossmedia-, ICT- en de voedingssecto”, zegt Kristof Lowyck, innovatieverantwoordelijke van Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde. “Voor deze bedrijven is de infosessie op 22 september echt een must.”

 

“Financiering via de bank is niet altijd even vanzelfsprekend voor startende ondernemers”, zegt coördinator Victoria Smet van Voka Antwerpen-Waasland. “Crowdfunding is dan een zeer interessante oplossing, zelfs voor bestaande bedrijven. Omdat wij starters en ondernemers de voordelen van crowdfunding willen leren kennen, maken wij van september de crowdfunding month.”

Met zeven inspiratie- en informatiemomenten op zeven locaties in Vlaanderen stimuleren de Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Halle-Vilvoorde, Kempen, Leuven, Limburg, Mechelen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen ondernemers om aan crowdfunding te doen.

Crowdfunding is in België nog volop bezig aan zijn opmars. Maar een campagne levert voor bedrijven eigenlijk alleen voordelen op. Ze kunnen testen of er echt een afzetmarkt is voor hun product of dienst, reclame maken en geld ophalen om hun project te financieren. Ook interessant is dat ondernemers door het succes van crowdfundingcampagnes banken of investeerders kunnen overtuigen van de slaagkans van hun project. Maar er moet wel voldoende uitleg gegeven worden. Een succesvolle campagne bouw je niet uit in een week.

Tijdens de sessie op 22 september in de Kruitfabriek in Vilvoorde komen twee succesvolle campagnes aan bod rond twee verschillende soorten crowdfunding.

‘Bens Bugs’ komt getuigen over hun equity based crowdfunding campagne. Lifepower vertelt over hun reward based campagne. Zo leren geïnteresseerden de voor- en nadelen van beide soorten crowdfunding uit eerste hand.

Wie wil starten met een crowdfundingcampagne, krijgt alle uitleg door de experten van Douw en Koren, een crowdfunding consultancybureau. Daarnaast komen ook verschillende crowdfundingplatformen en fiscale specialisten vertellen over het interessant fiscaal kader voor crowdfunding

Meer informatie over de Crowdfunding Month en de crowdfundintitiatieven van Voka – Kamers van Koophandel vindt u op www.crowdfundingwerkt.be

Inschrijven voor een van de sessies kan hier https://www.eventbrite.co.uk/e/tickets-crowdfunding-month-get-inspired-17932598886